Hoe je de elementensplitser kan gebruiken

Ben je klaar om je Lego creatie af te breken en iets compleet nieuws te bouwen met de stukjes? Je hoeft je vingers niet in te spannen om moeilijk te verwijderen elementen te scheiden - er is een betere, veiligere manier! De elementensplitser is het ultieme hulpmiddel om je stenen uit elkaar te halen! Volg deze instructies voor het ont-bouwen en je bent op weg naar je volgende LEGO-bouwwerk

Lego-platen hebben veel 'klemkracht' en houden er echt van om aan nopjes to blijven plakken - hier is een gemakkelijke manier om ze los te krijgen zodat je ze ergens anders kunt gebruiken!
 1. Druk het voorste deel van de elementensplitser op twee noppen van de plaat. De splitser moet op zijn plaats klikken zoals een normale Lego steen.
 2. Druk op de achterkant van de splitser en gebruik de ribbels voor een stevige houvast. Zorg ervoor dat de rest van je Legoset niet beweegt - het kan zijn dat je hem met je andere hand op zijn plaats moet houden.
 3. De voorkant van de splitser heeft een schuin gedeelte aan de onderkant. Als je de achterkant van de splitser naar beneden drukt, zou deze hoek ervoor moeten zorgen dat de plaat gemakkelijk van het andere stuk loskomt.

Lego platen blijven erg goed vastzitten op de bodem van andere Lego elementen. De elementensplitser is het perfecte gereedschap om die plaatjes vrij te wrikken!

 1. Druk de twee noppen aan de voorkant van de splitser onder de Lego plaat omhoog. De splitser moet net als een normale Lego steen op zijn plaats klikken.
 2. Druk op de achterkant van de splitser en gebruik de richels voor een stevige houvast. Zorg ervoor dat de rest van je Lego set niet beweegt - het kan zijn dat je hem met je andere hand op zijn plaats moet houden.
 3. De voorkant van de splitser heeft een hoekig gedeelte bovenaan. Als je de achterkant van de splitser optilt, zou deze hoek ervoor moeten zorgen dat de plaat gemakkelijk van het andere stuk loskomt.

Lego Technic™-assen voegen veel stabiliteit toe aan Lego constructies wanneer je ze gebruikt in een steen met een kruisgat. Maar ooit wil je die Technic-as misschien verwijderen en voor iets anders gebruiken. Als die dag komt, zal je blij zijn dat je een elementensplitser bij de hand hebt.

 1. Neem de Lego-steen met de Technic-as in het kruisgat en houd hem stevig vast zodat hij niet beweegt.
 2. De bovenkant van de splitser heeft een deel dat de vorm heeft van een kleine Technic-balk - een T-segment. Richt dit T-segment zodat het precies op één lijn ligt met het kruisgat van de steen met de Technic-as erin.
 3. Druk op de splitser zodat het T-segment in het kruisgat van de steen gaat - hierdoor zal de Technic-as uit de andere kant van de steen springen.

Geen noppen? Geen probleem! De elementensplitser is een uitstekende manier om LEGO tegels los te wrikken.

 1. Neem de rand van de elementensplitser met de tekst “Lego” erop -de “achterkant”- en schuif deze in de ruimte tussen de tegel en noppen.
 2. Druk op de andere kant van de splitser zodat deze als een hendel de “achterkant” omhoog tilt. Zorg ervoor dat de rest van je Lego-set niet beweegt - het kan zijn dat je hem met je andere hand op zijn plaats moet houden.
 3. De rand van de splitser hoort de Lego-tegel los te wrikken.

 

1 van 5